Bebekle Randevu

Raffai ve Hidas, doğum öncesi bağlanma desteği (Bindungsanalyse) verdikleri gebelere her hafta bir bebekle randevu rutini oluşturmalarını öneriyor.

Nasıl mı?

Photo by Georgia Maciel on Pexels.co

İlk adım, bebeğinin uyanık ve hareketli olduğu saatleri gözlemlemek.

İkinci adım, bebeğinin de seninle buluşmaya hazır olduğu bir gü̈n ve saat seçip her hafta bu gün ve saatte onunla buluşmak. 10-15 dakika kadar bir zaman ayırman yeterli.

Üçüncü adım, bebeğinle randevun için senin de keyif alacağın bir ritüel seçmek.

Peki nasıl ritüeller seçebilirsin?

  • Özel bir hazırlık gerektirmeyen, kolaylıkla uygulayabileceğin bir ritüel evinde kendini en rahat hissettiğin köşeye kurulmak ve gününün nasıl geçtiğini bebeğine anlatmak. Doğumdan sonra bebeğine kavuştuğunda bu alışkanlığı sürdürebilir, akşamları onu uyutmadan önce bu ritüeli tekrarlayabilirsin.
  • Ya da partnerini de bebeğinle randevuna davet edebilirsin. Karnına kokusunu sevdiğin bir aromatik yağ ile masaj yapmasını isteyebilirsin. Eğer partnerin bir yandan da bebeğinizle konuşmak isterse, partnerinin pes ses tonunu bebeğin daha da iyi duyabilecek. Aralarındaki bağın belki de ilk adımları böylelikle atılabilecek.
  • Bebeğine bu haftalık buluşmalarda söyleyeceğin sevgidolu birkaç cümleyi her buluşmada tekrarlayabilirsin. Doğum sırasında bebeğini bu sözlerle çağırabilirsin. Doğumdan sonraki ilk anlarda da bebeğini bu cümleleri tekrarlayarak karşılayabilirsin. Böylelikle bebeğin anne karnından tanıdığı güvenli bir selamlamayla doğum yolunda daha az stresli ilerleyebilir ve doğum sonrası daha rahat sakinleşip kendini güvende hissedebilir.

Yarın yeni ritüellerle devam ediyoruz.

Peki senin uygulamayı sevdiğin ritüeller neler?

Burada benimle ve diğer gebelerle paylaşmak ister misin?

Bir yanıt yazın