Doğmamış Bebeğinle Bağlanma

Birçok farklı kaynak tarafından doğrulanmış bir gerçek var ki; bebekler anne karnında duydukları sesleri ve hatta müzikleri doğum sonrasında hatırlıyorlar. Üstelik, anne karnında anneyi sakinleştiren ya da sevindiren müzikleri güvenlik, rahatlık, doygunluk ve ait olma hisleriyle bağdaştırıyorlar.

Sık karşıma çıkan örneklerden biri, anne karnında her akşam dinlediği müzikle doğum sonrasında daha rahat sakinleşip uyuyan bebekler. Ya da radyoda tesadüfen annesinin çok sevdiği ve mutlulukla eşlik ederek dinlediği şarkıda ağladığı halde sakinleşip uykuya dalabilen minikler.

Photo by Marcos Flores on Pexels.co

Adeta sihirli bir değnekle bebeğini regüle edebilen bu güç, bebeğinle aranda doğum öncesinde kurduğun bağ aslında. Karnına her dokunduğunda, bebeğine her sesinle hitap ettiğinde, onunla bir müziği, tadı, duyguyu bilinçle, sevgiyle ve keyifle her paylaştığında aranızdaki bağ bir parça daha kuvvetleniyor. Hamilelikte böyle bir güveni ve sıcaklığı hisseden bebeklerin sosyal ve fiziksel gelişimi doğum öncesinden desteklenmiş oluyor. Daha bağımsız, daha kendine yeten bir çocuğa büyümeleri daha elverişli ve muhtemel kılınıyor.

Bu hafta güzel bir yazı dizisiyle bebeğinle düzenli buluşmalarında, yani bebeğinle randevunda, uygulayabileceğin keyifli ritüeller paylaşacağım seninle. Hem senin zihnini ve kalbini yumuşatacak, hem de bebeğini hissetmek ve ona odaklanmakta zorlanıyorsan, bunları sana çok kolay kılacak pratik öneriler.

Yarın başlıyoruz!

Bir yanıt yazın